1oflads
Големият финал ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

Концертът „Награда за млади автори на рок и поп музика Rock’n Pop the Borders” започва в 17.30 на 9 август 2014 (събота) в парк „Рила” край Дупница.  В концерта участват групите:

 

Enkhaosment, България.

TV Rage, Македония.

Chainsaw babies, България.

Bunch of Assholes, България.

Problem Solved, Македония.

As Orchids Wither, България.

Feast of Insanity, България.

After Midnight, България.

Revenge, Македония.

Paranormal, България.

 

Входът е свободен.  Концертът се организира от сдружение „Партньори – Дупница” и Регионалния център за устойчиво развитие – Кратово в рамките на едноименния проект, финансиран от ЕС посредством Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония.

 

Редът на представяне на песните ще бъде определен на техническа конференция, която ще се проведе по-рано същия ден.  Освен авторската песен, с която се състезава, всяка от групите участници ще има възможност да представи още една – до две свои творби, в рамките на 12 минути.  Журито ще оценява само представената авторска песен.  Победителят, който ще излъчи гласуването на журито, ще направи видео клип върху песента си. Вторият класиран ще има възможност да направи професионален запис на творбата си, а третият – ще получи награда от медия партньора на инициативата – Телевизия „Запад”.  Една от участващите групи ще получи Награда от Кмета на Община Дупница.

 

Водещ на концерта е певицата Йоанна Драгнева – българският финалист в „Евровизия 2008”.

Докато журито подготвя своето класиране, публиката ще има възможност да чуе момчетата от група Fire Ball.

 

На 10 август – неделя – от 19 часа – пак на сцената на парк „Рила” и със свободен вход ще бъде концертът на Симеон Иванов – Канго ,  македонски рок музикант и член на журито, и групите от Рок Академия – Дупница: Foretold Dead, Darker than Black, Voltage и Enkhaosment . Инициативата за това събитие бе на Канго, а момчетата и момичетата от Рок Академията приеха с удоволствие възможността да покажат какво правят и могат  в рок музиката.

 

Рок Академия – Дупница е неформална школа в подкрепа на млади и талантливи рок музиканти от града и общината, развивана и управлявана от сдружение „Партньори – Дупница” вече 8 години.  Много младежки групи са преминали през нея, като някои от тях имат свои авторски парчета в издадените от Академията два самостоятелни албума. Именно опитът от тази школа е причината за разработването и осъществяването на инициативата Rock’n Pop the Borders  от сдружение „Партньри – Дупница” и Регионалния център за устойчиво развитие в Кратово, с подкрепата на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук