На финала (изходните тестове и оценката)

Как се подобряват езиковите компетентности чрез креативността? Това бе задачата, която трябваше да р...

Кръгла маса "Играй и учи"

"Сред ключовите думи, опора на текста, учениците избират : аз, обичам, училище, приятели. И за ...

Заедно четем и играем

"Заедно четем и играем" е занятие игра по идея на обучителя ни Цветанка Русинова, осъществено в ра...

Ученически вестник

Учениците от ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с.Яхиново, направиха свой вестник. Вестникът е резулта...

Слонът на българската граматика

В своето изследване на езиковите неправилности "1001 езикови гафа, или Кучетата си лаят, керван...

  • На финала (изходните тестове и оценката)

  • Кръгла маса "Играй и учи"

  • Заедно четем и играем

  • Ученически вестник

  • Слонът на българската граматика

1oflads
Ние, врабчетатаПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

 

m-tel-grant"Ние, врабчетата" е драматизиран урок по български език за втори клас, осъществен в ОУ "Христо Ботев" - с.Самораново в рамките на проект "Приятно и полезно", изпълняван от сдружение "Партньори - Дупница" благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД. Урокът обобщава знанията за съществително и прилагателно име като части на речта на учениците от І група по проекта чрез драматизации и игрови подходи. Важно е да отбележим, че разработката на драматизациите по хода на урока е дело на децата от групата. Очакванията на неговия автор, г-жа Валентина Грънчарова, са урокът да предизвика интереса на колегите й при прилагането на интерактивните методи на обучение в областта на обучението по българска граматика. За тази цел тя публикува като прикрепени файлове към тази статия разработката на урока и използвания работен лист. Приятно гледане:

 

    

 

 

Тази публикация стана възможна благодарение на Програма "М-Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД. Изразените тук становища са на автора и не отразяват непременно позицията на Мобилтел ЕАД!

Прикачени файлове:
Изтегли този файл (Копие_,raboten list.doc)Работен лист за учениците[Автор: Валентина Грънчарова, обучител І група в ОУ "Христо Ботев", с.Самораново]166 Kb
Изтегли този файл (Съществително_и_прилагателно_име.doc)Упражнение за съществително и прилагателно име ІІ клас [Автор: Валентина Грънчарова, обучител І група в ОУ "Христо Ботев", с.Самораново]191 Kb
 

Коментари  

 
+4 #5 Георги Станков 2011-03-01 07:48
Благодаря на госпожа Грънчарова и целия екип на проект "Приятно и полезно", които са новатори и умело прилагат иновативни методи на преподаване-драматизация и игрови подход в часовете по български език и литература, като така провокират интереса на малките ученици към граматиката! Гордея се, че са част от колектива на ОУ "Хр. Ботев" Самораново!
Цитиране
 
 
+1 #4 АНГЕЛИНА МИНЧЕВА 2011-03-01 07:33
НАИСТИНА ПОЛЕЗНО И ПРИЯТНО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОКАЗАНОТО И ЧАКАМЕ ОЩЕ ПОЛЕЗНИ И ПРИЯТНИ НЕЩА!
АНГЕЛИНА МИНЧЕВА
Цитиране
 
 
+2 #3 baltov 2011-02-26 22:13
Поздравления към всички допринесли за поредната страхотна инициатива.Резултатите се налице:мотивира ни за учене деца,които ако продължават да бъдат подпомагани от страхотен професионалист като г-жа Грънчарава, наистина ще са едно светло бъдеще.Искам и да отбележа, че тези инициативи, които прави M-тел, спомагат институция като училището да бъде максимално продуктивна и наистина да дава качествено образование.Също така трябва да спомена факта, че виждам невероятна химия между децата и техния учител, което е изключително радващо.Продължавайте в същия дух, защото образованието е ключ към едно по-зряло и добро общество.
Цитиране
 
 
0 #2 Ivan 2011-02-25 16:00
bravo na decata i gospojata uroka be6e prekrasen :)
Цитиране
 
 
0 #1 Маргарита Върбанова 2011-02-25 14:42
Един наистина полезен урок, който предизвика моя интерес. Със сигурност ще го ползвам в обучението по бълг. граматика. Поздравления за г-жа Грънчарова и за малките палавници,на които очевидно им беше приятно!
Цитиране
 

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук