На финала (изходните тестове и оценката)

Как се подобряват езиковите компетентности чрез креативността? Това бе задачата, която трябваше да р...

Кръгла маса "Играй и учи"

"Сред ключовите думи, опора на текста, учениците избират : аз, обичам, училище, приятели. И за ...

Заедно четем и играем

"Заедно четем и играем" е занятие игра по идея на обучителя ни Цветанка Русинова, осъществено в ра...

Ученически вестник

Учениците от ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с.Яхиново, направиха свой вестник. Вестникът е резулта...

Слонът на българската граматика

В своето изследване на езиковите неправилности "1001 езикови гафа, или Кучетата си лаят, керван...

  • На финала (изходните тестове и оценката)

  • Кръгла маса "Играй и учи"

  • Заедно четем и играем

  • Ученически вестник

  • Слонът на българската граматика

1oflads
Ученически вестникПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

m-tel-grantУчениците от ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с.Яхиново, направиха свой вестник. Вестникът е резултат от работата им в проект "Приятно и полезно", изпълняван от сдружение "Партньори - Дупница" в сътрудничество с училището и благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант".  Госпожа Цветанка Русинова, обучител на групите в училището, разказва: "В началото ІІ група / VІІ- VІІІ/ имаха занимания "Млад журналист", защото така започва и учебния материал по български език за VІІ клас. Писахме статии и репортажи, вземахме интервюта. Първоначалната идея беше да се направи ежемесечник за училищния живот. По-късно решихме в рамките на 8 страници да разкажем какво се случи по време на проект "Приятно и полезно",  като се включиха и деца от І група - V клас. Всички, които списваха вестника, са и непосредствени участници в събитията. Използвахме компютърна програма от офис - пакета. Решихме, че вестничето е последната  изява, с която ще бъдат зарадвани участниците и техните родители. Вестникът завършва с благодарност от децата за възможността да учат и да се забавляват в рамките на проект "Приятно и последно". Автори на материалите са Иво Славчев, Даниел Бански, Емил Симеонов, Светлин Чавдаров- VІІ кл, Светлана Андонова и Латинка Тодорова- VІІІ клас и Ванеса Венциславова, Петя Минева, Моника Емилова- V клас". Изданията са приложени като файлове към настоящата публикация. Приятно четене!

Тази публикация е осъществена благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД. Изразените в нея становища са на авторите и не отразяват непременно мнението на Мобилтел ЕАД.

 

Коментари  

 
0 #2 Yordan Kirilov 2012-12-10 21:27
Здравейте уважаеми приятели.Вече близо 35 години колекционирам вестници и имам над 7000 различни от цял свят.Особено много ме интересуват юбилейните вестници, училищните вестници и единичните листове..От интернет разбрах че сте издали или спомогнали за издаването на подобен род вестник.Догодина смятам да направя поредната изложба на моята колекция в София,и затова Ви моля да ми изпратите един брой от Вашият вестник.Пожелавам ви здраве,лично щастие и весели коледни и новогодишни празници.Адрес;Йордан Кирилов ,ул.Цар освободител 14 , Ихтиман 2050 , България
Цитиране
 
 
0 #1 bincho 2012-04-26 10:28
ne me hareswa mnogo mnogo
Цитиране
 

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук