1oflads
Ученичка от "Приятно и полезно" с първо място от национален конкурсПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

m-tel-grantПърва награда за участничка в проект „Приятно и полезно” на Националния конкурс „От раждането до годежа”.

NAGRADA_SVETLA

През месец май 2011година, Националният дворец на децата – София организира Национален конкурс под наслов „От раждането до годежа”, свързан с проучване на фолклорната традиция. Това е нов конкурс, който се провежда за първи път. В рамките на  дейностите по проект „Приятно и полезно”, които също включват проучвателна дейност, ученичката от VІІІ клас на ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с.Яхиново, Светлана Андонова, участва с разработка за лазарските обреди и песни.

NAGRADA_VRU4VANE

Нейната работа със заглавие „Лазаруване, буенец и кумичене” обхваща трите обреда в рамките на Лазаровден и Цветница, съдържа песни и наричания, снимков материал от фолклорния спектакъл „Пръски от извора”, игран в училището на село Яхиновор преди няколко години.Призът на Светлана Андонова е в раздел „Слово”, като той е награда и за работата на обучителката ни по проект "Приятно и полезно", Цветанка Русинова.

NAGRADA_PROU4VANE

Тази публикация стана възможна благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД. Изразените в нея становища са на авторите и не отразяват непременно мнението на Мобилтел ЕАД.  

Прикачени файлове:
Изтегли този файл (Български момински обичаи.doc)Български момински обичаи[Автор: Светлана Андонова]1640 Kb
 

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук